BÄST Köksmaskin (TEST)

Köksmaskin bäst i test

Vi testade 5 köksmaskiner med namnkännare, vilket satte dem genom stegen för att skapa typiska matvaror som de flesta kockar skulle förvänta sig att en mixer skulle hantera enkelt och bra.

Hur vi testade

Vi utvärderade stativblandare för hur bra de blandade kaksmjöl och kakdeg, knådad bröddeg och vispgrädde och äggvita. Vi tittade också på användarvänlighet, kontrollerade användarhandbokens noggrannhet, hur du monterade beatersna och blandningsskålen, hur enkla kontroller skulle fungera och självklart hur enkelt det var att rengöra.

1. KitchenAid

Denna retro-kända maskin är enligt vår uppfattning den mest snygga på marknaden med ett långt skott, och det finns ingen brist på slående färger att välja mellan. Det är briljant att blanda, saknar en smula, och det är utmärkt vid knådning och piskning, tack vare sina uppgifter snabbt och tyst, med diskmaskinvänliga delar för att göra jobbet enklare efteråt. Den levereras med två olika storlek skålar och det finns en extra lång sladd. Du behöver lite seriös styrka för att flytta den, men vem skulle vilja när det ser så bra ut?

2. Bosch

Den minut du får detta djur (och det är stort) ur lådan vet du att du har en målvakt. Det är bara så välbyggd och robust. Performance-wise, det är bra om du är dämpad för tiden eftersom allt är sensorstyrt och automatiskt, såväl som extremt kraftfullt, med mixerfästet roterande såväl som spinning vilket gör att det är ett mycket noggrant jobb utan att kaka blandas fast till skålens sida. Bäst av allt fördubblas det som en mixer och matberedare och innehåller även inbyggda vågar. Anvisningarna kan dock vara tydligare.

3. Kenwood

Den första versionen av denna maskin lanserades 1950, men dagens futuristiska maskin är en värld bort från originalet. Ja, det är dyrt, men vi fann det utmärker sig i varje uppgift, är enkel att använda och lätt att rengöra, liksom att vara tyst. Den har åtta hastighetsinställningar och det finns ett stort antal extra tillbehör som du kan köpa, inklusive pasta-rulle, glassmaskin och köttfärsare. Det är synd att ingen ingår i priset, och piskfunktionen kan vara lite snabbare.

4. Smeg

En av de tystaste tillvalsmaskinerna vi testade, det här är en välsignelse för dem som inte vill skära alla samtal död när de bakar. Den levereras med två skålar (ett glas, ett rostfritt stål) och utför utomordentligt bra vid piskning och knådning, samtidigt som man gör ett bra jobb visp och blandning. Men även om det hävdar att det är extra snabbt, fann vi det lite långsammare än andra maskiner. Skam det finns ingen splashguard ingår, men med tanke på prislappen är det en värdig investering.

5. Electrolux

Det här märket har gjort köksredskap i över 30 år, så vi blev förvånade över att hitta det här är sin första mixer. Men pojke, det är värt att vänta. Finns i en smart svart eller vit, den har en hel del 12 hastighetsinställningar för precisionskontroll och det piskar, vispar och knådar till perfektion. Det är en doddle att ställa in, använda och rena och det är imponerande tyst. Du kan behöva skrapa skålens sidor för att samla varje sista bit av kakablandning, men det är ett litet pris att betala för en magnifik maskin.